Fractional Laser

Start voorafgaand aan de laserbehandeling met de juiste producten

U start de behandeling minimaal 2-4 weken voor de peeling met de Dermaceutic thuisproducten. Deze producten zorgen ervoor dat het optimale resultaat bereikt kan worden. Ook zorgen de producten ervoor dat de huid veilig en sneller hersteld. Naast producten kunnen er 1 of 2 TCA peelings toegepast worden als voorbehandeling. Een TCA peeling zorgt voor een verbetering van de huid, waardoor een fractional laser effectiever zal zijn.
Onderstaande producten worden geadviseerd.

  • Dermaceutic Foamer 5/15

  • Dermaceutic Turnover of Lightceutic nachtcrème

  • Dermaceutic Retinol 0.5 of 1.0

Fractional lasers zorgen voor een algehele huidverbetering. Deze behandeling kan worden toegepast bij  huidverjonging en acne littekens. De laser zorgt voor

-een fijnere huidstructuur

-egale kleur

-versnelt het huidvernieuwingsproces

De Fractional laser draagt zorg voor een maximaal resultaat wat behaald kan worden op het gebied van huidverjonging door lasertherapie. 
 

Huidaandoeningen die behandeld kunnen worden

behandelen we de volgende huidaandoeningen:

Werking van de Fractional Laser 

Een fractional laser reageert op het water in de huidcellen en creëert door verdamping vele miniscule gaatjes van warmtebundels diep in de huid. Hierdoor wordt de nieuwe aanmaak van collageen (bouwsteen van de huid) gestimuleerd.

Deze collageenproductie zorgt voor meer stevigheid van de huid. De warmte van de laser zorgt voor weefselkrimping, waardoor de huid fijner zal zijn van structuur en de doorbloeding wordt verbeterd.

De huid krijgt hierdoor een egalere kleur en een frissere uitstraling. Door de toegenomen collageenproductie wordt het huidverouderingsproces van de huid vertraagd.

 

De laser werkt gefractioneerd, dat wil zeggen dat er per laserpuls gedeeltelijk van de huid wordt behandeld. Er worden zogenoemde microbeams, gaatjes in de huid gemaakt. Tussen de gaatjes blijft huidweefsel aanwezig. Deze intacte huid helpt de miniscule gaatjes sneller genezen door de aanmaak van nieuwe huidcellen. Op deze manier is de behandeling veilig en gecontroleerd en  herstelt de huid in enkele dagen.
 

Soms wordt de laser gedeeltelijk ongefractioneerd toegepast om onregelmatig reliëfverschil in de huid (bijvoorbeeld lijntjes of littekens) te verkleinen.